Vi tjekkede ind på Mercure Langkawi, efter en god times sejltur fra Koh Lipe. Køreturen fra havnen og til hotellet gav os et indtryk af, at øen måske ikke var så turistpræget som vi havde forventet.
Langkawi har toldfri handel for at tiltrække flere turister og fremme øens økonomiske udvikling. Den toldfri status gør det muligt for besøgende at købe varer som alkohol, cigaretter og elektronik til lavere priser, hvilket gør øen mere attraktiv som rejsemål. Dette initiativ støtter lokal beskæftigelse ved at øge turisme-relaterede indtægter og investeringer. Langkawi’s status som toldfri zone blev introduceret i 1987 af den malaysiske regering som en del af en større plan for at udvikle øens infrastruktur og serviceindustri. Samtidig hjælper det med at differentiere Langkawi fra andre destinationer i regionen, hvilket bidrager til dens unikke markedsføring. Men den måtte da have andet at byde på….
Hvis vi troede, at vi fik noget der minder om Thailand, så tog vi fejl. Langkawi er turisme, og turisterne er der for at se naturen og hvem ved, måske for at handle toldfrit. Men det var lidt en light version af de lækre naturområder i Thailand, som Kao Lak og Chiang Mai.
Vi tog en taxi ud til bunden af bjerget hvor Langkawis nok mest kendte attraktion “The Sky Bridge” befinder sig. Herfra en cable car op til toppen af bjerget, Gunung Mat Cincang, som er øens næsthøjeste bjerg.
Når man besøger Langkawi Sky Bridge, oplever man en spektakulær udsigt over regnskoven, bjergene og havet omkring Langkawi. Broen, der svæver 700 meter over havets overflade, giver besøgende en unik mulighed for at gå på en buet, hængebro, som strækker sig 125 meter fra den ene ende til den anden. Undervejs kan man nyde den fantastiske panoramaudsigt over øens frodige natur og det turkisblå vand i Andamanhavet. På broen kan man også føle suset fra højden og tage imponerende billeder, der indfanger skønheden i dette unikke rejsemål. En rigtig fin attraktion, hvis man ikke har højdeskræk, som Jonas har. Han måtte derfor nøjes med at tage med til toppen, men ikke gå ud på broen.
Hotellet var ikke noget at skrive hjem om. Et 4-stjernet hotel, der nok havde stemt bedre i med vores forventninger, hvis det havde været 3-stjernet. Det var alt for dyrt ift. hvad man fik. Absolut ikke et anbefalelsesværdigt hotel. Kold pool, halvsløj morgenmad og kedelige og små værelser.
I og med at tiden ikke skulle bruges på at hænge ud på hotellet, kom vi rundt på øen. En formiddag blev tilbragt i Underwater World, der ligger tæt på hotellet. At besøge et akvarium er ikke uvant for os. Ungerne elsker den slags attraktioner, og her blev vi heller ikke skuffet.
Når man besøger Underwater World på Langkawi, træder man ind i en fascinerende undervandsverden fyldt med marine liv. Attraktionen byder på en stor samling af mere end 4000 arter fra forskellige havområder rundt om i verden. Besøgende kan gå gennem en 15 meter lang tunnel, omgivet af hajer, rokker og farverige fisk, som svømmer over og rundt om dem, hvilket giver en følelse af at være under vandet. Ud over den imponerende undervandstunnel er der også specialiserede sektioner som Tropical Rainforest, Temperate, og Sub-Antarctic, hvor man kan opleve pingviner og andre unikke dyrearter. Der er også en uddannelsesafdeling, hvor man kan lære om marinbiologi og bevaring af havets økosystemer. Underwater World er en fantastisk attraktion for både børn og voksne, der kombinerer sjov og læring på en engagerende måde. Desuden tilbyder stedet interaktive oplevelser som fodring af dyrene og nærkontakt med visse arter, hvilket gør besøget endnu mere mindeværdigt.
Dagen efter besøgte vi 3D Art Museum.
På 3D Art Museum i Langkawi, træder man ind i en verden af optiske illusioner og interaktiv kunst. Museet, også kendt som Art in Paradise, huser over 200 kunstværker fordelt på forskellige temaer og sektioner, som alle er skabt til at ligne tredimensionelle scener. Besøgende kan blive en del af kunstværkerne ved at posere og tage billeder, hvilket gør det til en sjov og engagerende oplevelse for alle aldre. Man kan vandre gennem fantasifulde landskaber, historiske steder og surrealistiske scener, hvor man for eksempel kan ligne en dybhavsdykker, stå på kanten af et vulkanudbrud eller ride på en bølge som en surfer. Museet giver en unik mulighed for at udfolde kreativitet og opfindsomhed, da man bliver en del af kunsten. Det er også en fantastisk måde at skabe mindeværdige billeder og oplevelser med familie og venner. Museet er indrettet i en klimatiseret bygning, hvilket gør det til en behagelig oplevelse, selv på varme dage. Helt sikkert også et fedt sted med børn!
Vi tilbragte 4 dage på Langkawi, og ærligt, så syntes vi ikke, at der var behov for mere. Når vi synes, at ovenstående er tre af de største attraktioner og ungerne har slæbt os med ind i 28 toldfrie butikker for at se om der er noget spændende slik, så er det på tide at komme videre.
Inden vi flyver videre til Penang, vil jeg dog lige nævne en fantastisk restaurant.
Mad og drikke:
Det har været en opgave at lære Oskar og Filippa at spise thai mad. Det er de dog blevet gode til. Men at de også skulle overvinde det fabelagtige indiske køkken, var grundet vores besøg på restauranten “Indian Kitchen Langkawi”. Som mange andre restauranter på Langkawi, var den ikke særligt hyggelig. Men kvaliteten af maden og servicen var helt i top klasse.
Vi besøgte restauranten et par gange, og begge børn har spist butter chicken siden.
Stor anbefaling herfra!
Konklusion:
Efter 4 dage var det tid til at komme videre til Penang. Øen er beliggende kun godt 100 km. sydøst for Langkawi. Alligevel er der daglige flyforbindelser imellem de to øer. Så vi tog den korteste flyvetur vi har haft til dato. Omtrent 25 min., og vi var på Penang. Tak fordi vi måtte kigge forbi, Langkawi! Lad dette være de sidste ord i konklusionen, som i nok selv mere sammenfatte i fortællingen ovenfor.