Landet i Penang International Airport på den sydlige del af øen, fandt vi en taxi, der skulle tage os til nord. Penang er opdelt således at langt størstedelen af øens indbyggere bord på den østlige del af øen. Den vestlige del består primært af regnskov.
Penangs historie strækker sig tilbage til århundreder før europæisk kolonisering, hvor øen var beboet af lokale folkeslag som malayerne og de tidlige indfødte stammer. Øen blev først besøgt af europæiske opdagelsesrejsende som portugiserne og senere hollænderne i det 16. århundrede, men det var først under britisk kontrol i det 18. århundrede, at Penang blev en vigtig handelspost i det østlige handelsnetværk. Byen George Town blev grundlagt af den britiske East India Company i 1786 og blev hurtigt et vigtigt handelscentrum i regionen, hvor kinesiske, indiske og malaysiske handelsfolk mødtes. Penang var en del af Straits Settlements sammen med Malacca og Singapore under britisk styre, indtil det blev en del af Malaya-føderationen i 1948. Efter Malaya opnåede uafhængighed i 1957, blev Penang en del af det nye Malaysia. I løbet af det 20. århundrede udviklede Penang sig til et industrielt og økonomisk centrum, især inden for elektronik, turisme og skibsfart, og det forblev en vigtig del af Malaysias vækst og udvikling. Den kulturelle mangfoldighed, historiske arkitektur og kulinariske rigdom gør Penang til en unik og fascinerende destination, der tiltrækker besøgende fra hele verden.
Netop den smukke arkitektur blev vi senere hen betaget af.
Grundet det skuffende hotel på Langkawi, havde vi valgt at træde et skridt op ad rangstigen her på Penang og booke DoubleTree by Hilton. Et stort hotel beliggende stort set ned til stranden i et roligt område lidt udenfor George Town. Hotellet var på mange måder lækkert. Hvis man vil være der hvor der er noget at se, vil vi anbefale, at man rykker helt ind til byen. Men ellers oplevede vi perfekt rengøring og en god morgenbuffet. Men man skal være bevidst om, at stort set alle gæster er fra andre folkeslag, hvilket i det store hele er spændende, synes vi. Men det gør også, at hotellet er indstillet derefter, når det kommer til maden i restauranten og måske også servicen, der ikke just var helt fantastisk. Poolen var kold og ikke helt ren, samt alt for lille til hotellets størrelse.
Oskars fødselsdag blev fejret på hotellet, og som altid, oplever vi, at der bliver serveret kage, når man oplyser om sit barns fødselsdag, men sjældent mere end det.
Vi var ikke utilfredse, da vi rejste derfra 4 dage senere, men vi var heller ikke imponeret, og tænkte mest af alt, at hotellet trak gæster på sit navn snarere end på den vare de reelt leverede.
Det vi havde glædet os mest til ved Penang var George Town. Det var en stor oplevelse.
At gå en tur rundt i George Town, Penang, er som at tage på en rejse gennem tid og kultur. Byens historiske kerne, der er en UNESCO-verdensarvsliste, byder på en fascinerende blanding af kolonial arkitektur, kinesiske shophouses og moskéer, der står side om side med hinduistiske templer og kristne kirker. En spadseretur gennem de smalle gader afslører en rig mosaik af kulturelle indflydelser.
Man kan starte sin tur på Lebuh Armenian, en af de mest kendte gader i George Town, berømt for sin gadekunst og livlige atmosfære. Her kan man se de farverige vægmalerier, som kunstnere har skabt, og som giver en levende fortælling om byens historie og dagligliv. Et af de mest ikoniske vægmalerier er “Little Children on a Bicycle” af Ernest Zacharevic, som ofte tiltrækker fotograferende turister.
Når man fortsætter, kan man besøge Khoo Kongsi, en imponerende kinesisk klanhus, der praler af udsmykkede udskæringer og detaljerede malerier. Dette sted giver et indblik i det kinesiske samfunds liv og traditioner i Penang. Lige i nærheden ligger Yap Kongsi og Cheah Kongsi, som også er værd at udforske.
Går man videre, kan man opleve Little India, hvor duften af krydderier fylder luften, og farverige sari-butikker og indiske restauranter ligger tæt. Her kan man nyde autentisk indisk mad og måske endda være heldig at overvære en traditionel indisk ceremoni eller festival.
På andre gader kan man finde St. George’s Church, den ældste anglikanske kirke i Sydøstasien, som står som et vidnesbyrd om den britiske kolonitid.
Et besøg på et af de lokale markeder, som Chowrasta Market, giver en mulighed for at opleve den lokale kultur på nært hold. Her kan man købe frisk frugt, krydderier og lokale specialiteter som Penang laksa og char kway teow. Menneskerne her er venlige og indbydende, og man kan nemt falde i snak med de lokale handlende.
Når man udforsker George Town, er det også værd at tage en tur ned ad havnefronten ved Weld Quay, hvor man kan se de traditionelle klanhuse på pæle kendt som Clan Jetties. Disse boligområder giver et unikt indblik i livet for nogle af byens oprindelige indbyggere, som stadig bor og arbejder her.
Afslutningsvis kan man nyde en drink eller en snack på en af de mange caféer eller street food-steder, der findes overalt i George Town. Byens natteliv er også levende, med musik og underholdning, der gør aftenturen lige så spændende som dagsudforskningen. George Town er virkelig en by, hvor fortid og nutid mødes, og en gåtur gennem dens gader er en uforglemmelig oplevelse.
Øen er ikke stor, så der er kort til alt. En formiddag tog vi en taxi til Penang Hill.
Et besøg på Penang Hill er en uforglemmelig oplevelse fyldt med naturlig skønhed og spektakulær udsigt. Man starter turen med en tur med Penang Hill Funicular Railway, som tager besøgende fra foden af bakken til toppen på omkring 30 minutter. Undervejs kan man nyde den frodige, tropiske skov og den friske, kølige luft.
På toppen af Penang Hill, også kendt som Bukit Bendera, bliver man mødt af en betagende panoramaudsigt over George Town, havet og de omkringliggende områder. Udsigtsplatformene giver perfekte fotomuligheder og et fantastisk perspektiv over hele øen.
Oskar og Kristina tog ind tur ind i “The Habitat”, en naturpark med gangbroer og udsigtspunkter midt i regnskoven. Jonas og Filippa gik en tur imens. Filippa mest af alt for at “far” ikke skulle gå alene rundt. Sandheden var, at der er lidt langt ned nogle steder, når man går indenfor i “The Habitat”.
Penang Hill er også hjemsted for flere historiske bygninger, som Bel Retiro og Sri Aruloli Thirumurugan Temple, som giver et indblik i øens rige historie og kultur. En tur til Penang Hill er både en afslappende og oplysende oplevelse, der kombinerer natur, historie og kultur på en unik måde.
Et fedt sted at tilbringe en formiddag.
Mad og drikke:
For os var Penang klart et federe sted end Langkawi. Mere at se, samt pænere ø og natur. Men hvad vi ikke fik, var god mad. Enten ramte vi de forkerte restauranter, selvom vi altid gør et fornuftigt forarbejde for at finde de rigtige steder. Ellers også er niveauet bare ikke højt. Der er absolut ingen anbefalinger herfra.
Konklusion:
Planen var at fortsætte rejsen i Malaysia. Men vi ændrede planer og drog tilbage til vores elskede Thailand og Chiang Mai i nord. Det opsummerer måske vores oplevelse på Penang. Det var klart et step op ift. Langkawi. Men vi var bare ikke helt oppe at ringe over det. Det eneste der virkelig spillede, var besøget og gåturen rundt i George Town. Den øvrige oplevelse var lidt lunken. Vi har besøgt Penang, men det er ikke sikkert, at vi kommer tilbage dertil.